Idag är det den allra sista vardagen på den allra sista semesterveckan för väldigt många av oss. På måndag är det återigen tidiga morgnar, möten och rutiner som gäller. Men häng inte läpp för det! Här är några tips, varav många du säkert har hört förut men som tål att upprepas, på hur du hittar tillbaka till ditt work flow:

+ Sov ordentligt helgen innan – och fortsätt med det. Inget “bara ett avsnitt till” på Netflix under jobbveckorna. Det finns kvar. Du är alltid lite, lite bättre när du är utvilad.
+ Boosta första jobbveckan med extra goda luncher – aningen ute eller hemlagade. Allt blir roligare med en god lunch!
+ Förbered dig mentalt inför jobbstarten. Gå igenom vad som förväntas av dig när du är tillbaka. Då hamnar du mycket lättare i rätt mindset när du väl är på plats.
+ Använd dina semesterminnen som en “peppbank”. Tänk tillbaka på de där soliga, ansvarsfria dagarna när höstmörkret börjar sänka sig på riktigt. Nu är det faktiskt fortfarande augusti!
+ Ha kul med kollegorna. Ni har antagligen inte sett varandra på flera veckor – prata, umgås och planera inför hösten tillsammans!
+ Utvärdera dig själv och sätt upp ett höstmål. Vad vill du uppnå under hösten? Skriv ner på en lapp och ha nära till hands!

Med dessa punkter i bakhuvudet har du kommit en bra bit på väg mot att maxa din jobbhöst.
Vilka är dina bästa tips?